Konferencijos „Investicijos ir viešasis interesas. Socialinis Lietuvos investicinio klimato portretas: dabartis, problemos ir galimybės“ organizuojančio „Investuotojų forumo“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė tvirtina, kad išryškinti Lietuvoje jau vykstančių arba vis dar stringančių investicinių projektų atvejus yra būtina.

„Probleminiai atvejai turi būti labai rimtai nagrinėjami. Esame girdėję daug investuotojų pristatytų verslo atvejų, kuomet be jokių rimtų motyvų stabdomi investiciniai projektai. Tokie atvejai turi atkreipti valdžios atstovų dėmesį, nes Lietuva ne tik gadina savo palankios šalies užsienio investicijoms įvaizdį, bet ir prarandamos biudžeto pajamos, stabdomas gerų darbo vietų kūrimas, kas riboja šalies gerovės vystymąsi“, – „Investuotojų forumo“ pranešime cituojama R. Skyrienė.

Vilniuje vyksiančioje nemokamoje konferencijoje „Investicijos ir viešasis interesas. Socialinis Lietuvos investicinio klimato portretas: dabartis, problemos ir galimybės“ pranešimus skaitys „DnB Nord“ banko analitikai Jekaterina Rojaka ir Rimantas Rudzkis, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Konfernecijos metu taip pat bus pristatomas visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ atliktas nuomonės tyrimas, kuriame atskleidžiamas Lietuvos gyventojų požiūris į užsienio investuotojus bei viešojo intereso sąvoką. Antrojoje konferencijos dalyje vyks diskusija, kurioje bus nagrinėjami didžiausio visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio sulaukę investiciniai projektai. Juos pristatys ir aptars patys verslininkai – investuotojai Lietuvoje.

Konferenciją organizuoja asociacija „Investuotojų forumas“ ir organizacija „Investuok Lietuvoje“.

Nemokama konferenciją vyks balandžio 7 d., 10 val., Vilniaus viešbutyje „Artis“ (Liejyklos g. 11, Vilnius). Norintieji dalyvauti privalo registruotis iš anksto telefonu: (+370 5) 275 52 58 arba el. paštu: info@investorsforum.lt. Konferencijos programą galima rasti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją