Tyrimo dalyvių buvo klausiama, kokiomis ne gyvybės draudimo rūšimis jie buvo apsidraudę 2009 ir 2010 metais. Paaiškėjo, kad 2010 m. pabaigoje 44 proc. gyventojų turėjo vieną draudimą, ir dažniausiai tai buvo privalomasis vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas (55,7 proc. atvejų). 14,9 proc. apklaustųjų turėjo turto, 8,7 proc. – kelionių, 7 proc. – Kasko draudimą. 2009 m. civilinę atsakomybę apsidraudusių vairuotojų buvo tiek pat, kiek ir 2010-aisiais, gyventojų turto draudimu buvo apsidraudę 0,5 proc. daugiau apklausos dalyvių, kelionių draudimą turėjo 2,4 proc. daugiau, o Kasko draudimą – 0,3 proc. daugiau apklaustųjų.

Tyrimas parodė, kad apsidraudę dviem ar daugiau draudimo rūšių 2010 metų pabaigoje buvo18,1 proc. gyventojų. Iš jų dviem draudimais buvo apsidraudę 11,8 proc., trimis – 5,5 proc. apklaustųjų. Keturias draudimo rūšis, tai yra vairuotojų civilinės atsakomybės, Kasko, kelionių ir turto draudimus 2010 m. pabaigoje turėjo vos 0,8 proc. apklaustųjų. Kaip ir vieno draudimo atveju, 2009 m. apsidraudusiųjų keliais draudimais skaičius buvo kiek didesnis. Du draudimus 2009 m. turėjo 12,8 proc., tris – 5,5 proc., keturis – 1,2 proc. apklaustųjų.

„Tyrimo duomenys įrodo, kad 2010-aisiais ne gyvybės draudimo rinka dar neatsitiesė, apsidraudusiųjų netgi šiek tiek sumažėjo, lyginant su 2009 m. Išliko polinkis draustis viena draudimo rūšimi. Vis dėlto tikimasi, kad susidomėjimas ne gyvybės draudimu išaugs jau šiais metais. Prognozuojame, kad apsidraudusių ne viena ne gyvybės draudimo rūšimi procentas 2011-aisiais išaugs 2–3 proc.“, – sakė „Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group“ Lietuvos filialo vadovas Ignas Panka.

Tyrimo rezultatai taip pat atskleidė, kad daugiausiai bent vienu draudimu apsidraudusių žmonių 2010 m. pabaigoje buvo Tauragėje, Panevėžyje, Klaipėdoje ir Utenoje. Daugiau nei vieną draudimą turinčių žmonių 2010-aisiais daugiausiai buvo Marijampolėje, Utenoje, Vilniuje ir Panevėžyje. Apsidraudusių bent vienu draudimu žmonių skaičius per metus šiek tiek išaugo tik Utenoje ir Vilniuje, o kituose miestuose apsidraudusiųjų skaičius šiek tiek sumažėjo arba išliko nepakitęs.

Apklausą šių metų vasario 3–14 dienomis atliko rinkos analizės ir tyrimų grupė UAB „Rait“. Tiesioginio interviu būdu apklausta 740 nuolatinių Lietuvos gyventojų, kurių amžius yra nuo 18 iki 60 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)