Lenkijoje įsikūrę gamintojai daugiausia eksportuoja skalbyklių.
Lenkija jau nebe pirmus metus išlaiko buitinės technikos gamybos lyderės ES titulą. Kaimyninėje šalyje savo fabrikus įkūrė didžiausios Europos ir Azijos kompanijos, todėl pernai buitinės technikos eksportas padidėjo net trisdešimčia procentų, palyginti su 2009-aisiais.

Pernai Lenkijoje pagamintos buitinės technikos kitose šalyse parduota už 10 mlrd. eurų (34,5 mlrd. litų). Tai sudarė 2,1 procento viso šalies eksporto. Iš Lenkijos daugiausia eksportuojama skalbyklių – jos sudaro 27,6 procento į užsienį gabenamos buitinės technikos. Be to, daug eksportuojama drabužių džiovintuvų, indaplovių, dujinių ir elektros viryklių, šaldytuvų.

Per 5 metus šių gaminių eksportas padidėjo net 108 proc. Apie naujo fabriko Lenkijoje statybą pranešė Italijos „Indesit”, jau turinti šioje šalyje dvi gamyklas. LG pranešė planuojanti per dvejus metus šaldytuvų gamybą padidinti nuo 0,3 iki 1,4 mln. per metus. „Samsung” įsigijo Lenkijoje du naujus fabrikus ir planuoja skalbyklių bei šaldytuvų gamybą padidinti net penkis kartus – nuo 0,6 iki 3 mln. per metus. Gamybą didinti žada ir „Electrolux”, „Bosch”, „Siemens” produkciją gaminanti BHS, „FagorMastercook”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją