Antradienio popietę naujasis ūkio viceministras naujienų agentūrai ELTA teigė, jog Vyriausybė, deklaravusi savo tikslus ir jų įgyvendinimui pasirinkusi atitinkamus sprendimus, po kurio laiko turėtų įvertinti ne vien gerąsias šių priemonių savybes, tačiau atsižvelgti ir į neigiamus šių sprendimų padarinius.

"Tai ne tik kasos aparatų įvedimas turguose yra tas klausimas, - Fizinių asmenų bankroto klausimas - taip pat. Labai svarbu ne tik tas teigiamas, bet ir galimas rizikas įvertinti. Kita vertus, kasos aparatų įvedimui turi būti taikomas tas peržiūrėjimo terminas. Ši priemonė kaip ir laikina, kadangi po kelerių metų reikėtų įvertinti tai, kas yra pasiekta, ar Vyriausybės deklaruotos nuostatos iš esmės atitinka tai (sprendimą įvesti kasos aparatus turgavietėse. - ELTA) dėl geresnės priežiūros", - sakė G. Kadziauskas.

Pasak jo, ūkio ministro Rimanto Žyliaus apsisprendimą paskirti jį viceministru nulėmė ne tik bendras darbas Saulėlydžio ir Saulėtekio komisijose, bet ir Vyriausybės deklaruoti prioritetai gerinti verslo sąlygas bei mažinti nedarbo lygį.

Giedrius Kadziauskas
"Pagrindinis akcentas šioje vietoje yra tai, kad verslo sąlygų gerinimas buvo ne visada realiai praktikoje įvardinamas ir įgyvendinamas kaip prioritetinė sritis. Ir Ūkio ministerija turi būti ta ministerija, kuri labiausiai žiūri verslo interesų, verslo, kuris leidžia dirbti čia, Lietuvoje, versliems žmonėms neieškoti išeičių užsienyje ir pritraukti užsienio investicijas, kad didėtų atlyginimai čia, Lietuvoje, kad Lietuvoje daugiau žmonių galėtų atrasti daugiau darbo. Tai veiksmai, kad Ūkio ministerija taptų gerų verslo sąlygų, gerų mažos administracinės naštos vedliu", - tvirtino G. Kadziauskas.

Kita sritis, į kurią viceministras žadėjo sutelkti dėmesį - atitinkamas darbas su verslą prižiūrinčiomis institucijomis, kurioms ypač reikalingas jų veiklos optimizavimas.

"Yra prasidėjusi pertvarka, kuri verčia verslą prižiūrinčias institucijas siekti ne nubausti įmones, o to, kad jos laikytųsi teisės aktų. Iš tikrųjų tai yra labai svarbu smulkiajam ir vidutiniam verslui. Lietuvoje yra apie 70 kontroliuojančių institucijų, o smulkusis ir vidutinis verslas, ypač regionuose, ne visada turi laiko savo pagrindiniam tikslui, tai yra vartotojų patenkinimui, tada, kai reikia atsakinėti ir bendrauti su kontroliuojančiomis institucijomis. Tai yra viena iš naštų, kurias neša verslas kiekvieną dieną", - pabrėžė G. Kadziauskas .

ELTA primena, jog LLRI viceprezidento pareigas einant G. Kadziauskui, institutas griežtai kritikavo Vyriausybės sprendimus dėl kasos aparatų įvedimo, vangias bei neefektyvias priemones kovai su šešėline ekonomika, sudėtingą verslo aplinką bei pernelyg sunkią administracinę naštą.

Ūkio viceministru G. Kadziauskas buvo paskirtas antradienį. Jam teks anksčiau R. Žyliaus, dabartinio ūkio ministro, kuruotos administravimo sritys: verslo sąlygų gerinimas, įmonių teisės politika, ūkio ir Europos Sąjungos politika, pramonės, paslaugų ir prekybos politika.

32 metų G. Kadziauskas yra įgijęs Vilniaus universiteto teisės magistro laipsnį ir Rygos aukštosios teisės mokyklos tarptautinės teisės ir Europos teisės magistro laipsnį.

G. Kadziauskas nuo 2003 m. iki pradėdamas eiti ūkio viceministro pareigas dirbo Laisvosios rinkos instituto viceprezidentu, stažavo Europos Tarybos Žmogaus teisių direktorate Strasbūre, stebėjo rinkimus į Rusijos Federacijos Dūmą kaip Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojas.

G. Kadziauskas yra daugelio straipsnių ekonomikos temomis autorius, "Freedom House" leidžiamos knygos "Nations in Transit" skyriaus apie Lietuvą (2005-2009 m.) straipsnių bendraautoris, Pilietinių iniciatyvų centro narys, Pacientų saugos, inovacijų ir kokybės fondo dalininkas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją