Be teismo susitarta dėl ieškinio, kurį John'as North'as (Džonas Nortas) 2002 metų gegužę gamintojai pareiškė Teksaso valstijos El Paso teisme. Ieškiniu išradėjas siekė prisiteisti 100 mln. JAV dolerių pelną, kurį "Electrolux" gavo parduodama 3 mln. pagal jo modelį sukurtų dulkių siurblių, bei kompensaciją.

Ieškinyje J.North'as teigė, esą keliuose susitikimuose su "Electrolux" atstovais pristatė savo išradimą. Vėliau gamintoja be išradėjo žinios pasiūlė panašius vakuuminius siurblius.

Teksaso teismas bylą pradėjo svarstyti balandžio mėnesį. Svarstymas tebevyko, kai "Electrolux" nusprendė pasiūlyti 30 mln. JAV dolerių vertės kompensaciją. Mainais į ją J.North'as sutiko atsisakyti esamų ir potencialių būsimų kaltinimų.

Todėl, pasak "Electrolux", kaltinimų nevertins El Paso prisiekusieji, ir byla yra baigta. Nors Švedijos bendrovė ir sutiko sumokėti kompensaciją, ji ir toliau teigia, kad J.Northo kaltinimai neturėjo teisinio pagrindo.

"Electrolux" susitarimą sudarė todėl, kad jis leido bylą baigti aiškiai, užuot laukus neaiškaus prisiekusiųjų sprendimo, - sakoma gamintojos pranešime. - ("Electrolux") grupė ir toliau mano, kad kaltinimai buvo nepagrįsti".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją