Vieną dieną Pakruojyje, eidamas pro parduotuvę "Husqvarna", J. Matuzas pasidavė smalsumui ir užsuko. Ten dirbusiai vadybininkei Žanetai Dzindulienei jis išsitarė apie norą įsigyti reikalingą daiktą. Kadangi J.Matuzas niekur nedirbo, o gyveno iš per 500 litų gaunamos neįgalumo pašalpos, moteris pirkėjo paprašė pateikti tik neįgaliojo pažymėjimą. Pardavėja, susisiekusi su "Snoro lizingo" Šiaulių filialo darbuotojais, vyrui pareiškė, kad 1300 litų kainuojančią žoliapjovę jis gali pirkti išsimokėtinai, tačiau pirmiausia turi sumokėti 350 litų pirminį įnašą. Tada buvo surašytas ir pirkimo dokumentas.

Bet prekės vyras negavo. "O dabar, po kelerių metų, gavau teismo pranešimą, kad bankui esu skolingas kone du tūkstančius litų", piktinosi pašnekovas.

Sutartį su banku sudariusi vadybininkė šioje istorijoje savo kaltės neįžvelgia. Nors ir nesulaukusi pirminio įnašo pinigų, pardavėja ramia sąžine dokumentus perdavė bankui. "Banko pranešime mačiau, kad klientas, nevykdęs sutarties sąlygų, bankui yra skolingas per 5 tūkstančius litų", - jau kitokią pinigų sumą nurodė vadybininkė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją