"Hennes and Mauritz" pirmadienį patvirtino, jog derasi su vokiečių kilmės dizainerio atstovais. Tuo tarpu rinkose jau kurį laiką sklinda kalbos, jog dizaineris sukurs "Hennes and Mauritz" specialią kolekciją.

Tai bus pirmasis atvejis, kai "aukštosios mados" kūrėjas parengs kolekciją pigių drabužių mažmenininkei.

"Kol nepasibaigs derybos, nieko sakyti negalime", - pareiškė bendrovės atstovė spaudai Anna Bergare (Ana Bergarė).

Anot Švedijos dienraščio "Aftonbladet", K.Lagerfeldas, kūręs drabužius didžiausiems pasaulio mados namams ne vieną dešimtmetį, reikalauja "milžiniškos sumos" už tai, kad jo vardas būtų siejamas su "Hennes and Mauritz".

"Hennes and Mauritz" anksčiau ne kartą naudojosi garsių modelių ir aktorių paslaugomis savo drabužiams reklamuoti. Tarp bendrovės modelių buvo tokios garsenybės, kaip Cindy Crawford (Sindi Krouford), Claudia Schiffer (Klaudija Šifer), Naomi Campbell (Naomi Kembel) ir Johnny Deppas (Džonis Depas).

"Hennes and Mauritz", kurią 1947 metais įsteigė švedas Erlingas Perssonas (Erlingas Personas), per pastaruosius du dešimtmečius iš nedidelės Skandinavijos mažmenininkės virto vienu iš didžiausių pasaulyje drabužių tinklų, turinčiu apie 950 parduotuvių daugybėje pasaulio valstybių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją