Sigitas Besagirskas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius, pažymi, kad konkurencijos tarp savivaldybių siekiant pritraukti investicijų šiuo metu Lietuvoje beveik nėra.

„Sukuriamas koks nors planelis, išleidžiama brošiūra, o jei iš tiesų aš, kaip verslininkas, noriu investuoti toje savivaldybėje, turiu eiti per milijoną durų ir niekas ten į mane nežiūri, nebent aš investuočiau milijardą ir pats meras ta investicija būtų suinteresuotas“, – tokią padėtį daugelyje savivaldybių mato S. Besagirskas.

Pasak jo, aktyviai dirbančių savivaldybių yra vos kelios. Kaip viena geriausių pavyzdžių S. Besagirskas įvardina Druskininkus, gerus rezultatus rodo Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos vadovai.

„Yra įstatymų nuostatų, kurios apskritai šiuo metu neskatina nei investicijų pritraukti, nei darbo vietų kurti. Seimas ir Vyriausybė pastaruosius kelerius metus, ypač ekonominiu sunkmečiu, atiminėja bet kokį savivaldybių pajamų prieaugį. Antra, iki šiol išlikusi įstatymų nuostata, kuri riboja savarankiškų pajamų augimą. Tai atima norą per daug stengtis“, – sako Rimantas Čapas, Lietuvos savivaldybių asociacijos direktoriaus pavaduotojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją