Analogiškas sprendimas buvo priimtas Egipte - šioje šalyje akcijų birža buvo uždaryta 2011 m. sausio pabaigoje. Nuo tada Egipto valdžia jau kelis kartus skelbė, kad netrukus biržos darbas bus atnaujintas, tačiau iki šiol prekyba joje nevyksta.

Akcijų birža Bahreine buvo įsteigta 1987 metais, o pradėjo dirbti 1989-aisiais. Šiuo metu joje prekiaujama 50 kompanijų akcijomis.

Trečiadienį bankai HSBC ir "Standard Chartered" pareiškė uždarantys visus savo skyrius Bahreine, skelbia BBC.

Sprendimas buvo priimtas po to, kai buvo uždaryta Bahreino akcijų birža, o Bahreino sostinėje Manamoje įvesta komendanto valanda. Ji galios pagrindinėje miesto aikštėje bei rajone, kur veikia pagrindinės šalies finansinės institucijos. Komendanto valanda galios nuo 16 val. iki 4 val.

Šiomis dienomis Bahreino finansiniame rajone neramu, protestuotojai čia blokavo kelius. Tačiau trečiadienio rytą riaušių policija Bahreine surengė ataką prieš antivyriausybinius demonstrantus. Policija prieš šiitus demonstrantus panaudojo ašarines dujas.

Bahreino biržos sprendimas nutraukti prekybą akcijomis buvo priimtas "nacionalinio saugumo karalystėje sumetimais", savo tinklalapyje praneša akcijų birža.

HSBC ir "Standard Chartered" teigimu, bankų skyriai uždaryti siekiant užtikrinti darbuotojų saugumą, Pasak jų, bankomatai ir kitos automatinės bankininkystės paslaugos tebeteikiamos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją