Jis kuruoja gamtinių dujų pirkimo reikalus, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

V.Obuchovui, kuris dabar atostogauja, "Lietuvos dujų" biure rengiamas darbo kabinetas, bet jo pagrindinė darbo vieta ir toliau išliks Maskvoje.

V.Obuchovas dalyvavo "Gazprom" derybose su Lietuvos Vyriausybe dėl "Lietuvos dujų" akcijų pardavimo. Lietuvos atstovai jį įvardijo kaip nuolaidų nedarantį derybininką.

Akcininkų sutartis, kurią sudarė Vyriausybės, "Gazprom" ir Vokietijos bendrovės "Ruhrgas" atstovai, numato, kad įmonės vadovo, atsakingo už dujų pardavimą, pareigas užima "Ruhrgas" atstovas Joachimas Hockertzas ir jis nuolat dirba "Lietuvos dujose".

Po poros metų "Gazprom" turės teisę skirti savo atstovą į "Lietuvos dujų" valdybos pirmininko postą. Dabar šias pareigas eina "Ruhrgas" atstovas Eike Benke.

"Gazprom" Lietuvos dujų įmonės valdyboje atstovauja koncerno viceprezidentas Aleksandras Riazanovas ir vieno departamentų vadovas Kirilas Selezniovas, kuris valdybos nario postą užima ir kitoje Lietuvos dujų importo įmonėje "Dujotekana".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją