„Swedbank” kapitalų rinkų padalinio vadovas Lietuvoje Tomas Andrejauskas teigia, kad tarpbankinių paskolų litais VILIBOR 6 mėnesių trukmės palūkanos gali nukristi žemiau EURIBOR palūkanų vėliausiai antrąjį metų pusmetį, o galbūt ir greičiau.

„Jei Europos centrinis bankas artimiausiu metu padidins palūkanas, tai gali įvykti jau vasaros pradžioje”, – svarstė jis.

Nuo VILIBOR bei EURIBOR dydžio priklauso būsto paskolų palūkanos litais ar eurais. Tad jei VILIBOR nukristų žemiau EURIBOR, mažesnes palūkanas mokėtų ir anksčiau litais pasiskolinę žmonės.

Skeptiškai apie galimybes litui tapti pranašesniam už eurą kalba „Danske Bank” Lietuvos filialo Finansų rinkų departamento direktorė Giedrė Gečiauskienė. Jos nuomone, nors litų perteklius išties didelis, jų palūkanos žemiau euro nenukris vien dėl VILIBOR skaičiavimo subtilybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją