Kaip jau skelbta, nuo gegužės 1 d. minimali mėnesinė alga didinama iki 500 litų, bazinė mėnesinė alga - iki 115 litų.

Pasak Finansų ministerijos pranešimo, asignavimai paskirstyti atsižvelgiant į jų valdytojų pateiktus duomenis apie papildomą lėšų poreikį didėjant algoms. Iš viso pagal teikiamą nutarimo projektą paskirstoma 77,9 mln. litų valstybės biudžeto lėšų, iš jų 57,3 mln. litų skirta darbo užmokesčiui.

Savivaldybių biudžetams pajamų šaltiniai šioms reikmėms įgyvendinti numatyti 2004 metams patvirtintuose savivaldybių biudžetų finansiniuose rodikliuose: atitinkamai padidinta gyventojų pajamų mokesčio dalis, tenkanti savivaldybių biudžetams, bei patvirtinta didesnė valstybės biudžeto dotacija - iš viso 148 mln. litų.

"Taigi pirmąkart po šešerių metų padidėjus BMA, už gegužę mokslininkai, mokytojai, medikai, socialiniai, kultūros, švietimo ir visų iš biudžeto finansuojamų įstaigų darbuotojai jau gaus vidutiniškai 100 litų didesnes algas", - sako Finansų ministerijos sekretorius Edmundas Žilevičius.

Tačiau valstybės tarnautojų atlyginimai nedidės.

"Jiems ir toliau bus taikomas dar 1998 m. nustatytas MMA dydis - 430 litų",- primena E. Žilevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją