Iki šių metų pabaigos bus baigti dauguma svarbiausių darbų, įtrauktų į pirminę investicijų programą, kuri buvo pradėta įgyvendinti 2002-ųjų rudenį. Šiuo metu į didžiulio per 45 tūkst. kvadratinių metrų patalpų turinčio komplekso pertvarkymą jau yra investuota iš viso apie 8 mln. litų – tiek, kiek buvo planuota skirti iki 2005-ųjų pabaigos.

„Investuojame į visapusišką sanatorijos atnaujinimą, nes tai leis „Eglei“ išlikti vienu svarbiausių traukos centrų sparčiai augančiame Druskininkų kurorte“, – sakė „Eglės“ sanatorijos generalinis direktorius Romualdas Domarkas.

Pasak jo, dabar jau pradėtas formuoti naujas tolesnio sanatorijos modernizavimo ir paslaugų plėtimo planas: 2005–2007 metais investicijoms numatoma skirti mažiausiai 10 mln. litų, tačiau, priklausomai nuo verslo plėtros, ši suma gali siekti 20 mln. litų.

Šiuo metu iš pagrindų rekonstruoti jau penki iš šešių sanatorijos korpusų, juose yra 80 proc. visų kambarių. Paskutinį, šeštąjį, korpusą numatyta suremontuoti 2005 metų pradžioje. Iš viso sanatorijoje vienu metu gali ilsėtis 1000 žmonių.

R.Domarkas pažymėjo, kad kelerius pastaruosius metus maždaug kas ketvirtas į Druskininkus atvykęs žmogus apsilankydavo ir „Eglės“ sanatorijoje. Pernai lankytojų srautas išaugo trečdaliu: sanatorijoje ilsėjosi ir gydėsi per 12,3 tūkst. žmonių.

Spartaus augimo tendencija vyravo ir pirmąjį šių metų ketvirtį: per pirmuosius tris mėnesius lankytojų skaičius padidėjo beveik tris kartus, o sanatorijos pajamos išaugo beveik du kartus, iki 2,9 mln. litų, palyginti su 1,49 mln. litų per tą patį laikotarpį pernai.

Iš viso šiais metais „Eglės“ sanatorija planuoja gauti 15 mln. litų pajamų – penktadaliu daugiau negu pernai, kai pajamos sudarė 12,5 mln. litų. Prognozuojamas grynasis pelnas – apie 1,5 mln. litų, tai būtų 13 proc. daugiau negu 2003 metais, kai sanatorija uždirbo 1,325 mln. litų grynojo pelno.

Pasak „Eglės“ sanatorijos marketingo direktoriaus Edgaro Briedžio, baigiant korpusų rekonstrukciją daug lėšų skiriama ir gydyklų renovacijai bei naujų paslaugų kūrimui.

Šiais metais įdiegta daugiau kaip 10 naujų procedūrų: šalčio terapija, viso kūno vibracija, įrengtos trijų rūšių pirtys, nauja inhaliacijų procedūrų patalpa, treniruoklių salė, ultravioletinių spindulių kabina, siūlomos naujos povandeninio masažo vonios, aromatinės kadagių, pušų, beržų ir dilgėlių vonios. Iš viso siūloma daugiau kaip 80 procedūrų, ir jų pasiūla reguliariai didėja.

Orientuojantis į šeimų su vaikais poreikius, šį pavasarį sanatorijoje atidarytas vaikų žaidimų kambarys, kuriame tėvai gali palikti savo atžalas auklės priežiūrai.

Didžiulėje daugiau kaip 23 hektarų sanatorijos teritorijoje sukurta naujų pramogų atvirame ore.

Išvalytas tvenkinys, todėl šį sezoną bus galima kaitintis paplūdimyje, maudytis ir plaukioti valtimis. Be to, įrengta lauko sporto aikštelė, pertvarkytas sanatorijos pramogų centras, kuriame veikia kavinė, baras, rengiamos diskotekos.

Dar viena perspektyvi veiklos kryptis – konferencijų, seminarų ir kitų renginių organizavimas. Tam „Eglės“ sanatorija turi tris skirtingo dydžio sales, galinčias talpinti nuo 20 iki 440 žmonių. Pasak E.Briedžio, galimybė suderinti darbą su poilsiu vilioja vis daugiau įvairių organizacijų, todėl užsakymų organizuoti renginius sanatorija sulaukia vis daugiau.

„Turime viską, ko reikia dalykiniams renginiams. Pridėkime dar puikią gamtą ir visas tradicines sanatorijos paslaugas – tokių sąlygų Lietuvoje tikrai reta“, – apie naują veiklos nišą kalbėjo E.Briedys.

Pernai ir šiais metais sanatorijoje jau vyko keli dideli renginiai, pavyzdžiui, balandžio pradžioje surengta aukšto rango tarptautinė konferencija, kurioje savivaldybių veiklos ir finansavimo problemas svarstė specialistai iš dešimties valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją