Taip nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, Lietuvoje pripažinęs ir leidęs vykdyti Įgaliotojo tarptautinio ekonominio teismo prie Leningrado srities Prekybos ir pramonės rūmų praėjusių metų liepos 29 d. sprendimą.

Ši teismo nutartis dar negalutinė – „Aviabaltika“ ją galės apskųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT).

Bylos duomenimis, iš „Aviabaltikos“ priteisti 2 mln. 856 tūkst. JAV dolerių už 10 sraigtasparnių remontą, 2 mln. 15 tūkst. 450 JAV dolerių už išlaidas, susijusias su agregatų ir sraigtasparnių fiuzeliažų saugojimu.

Net 5 mln. JAV dolerių „Sankt Peterburgo aviacinei remonto kompanijai“ buvo priteisti kaip nuostoliai – negauta nauda, o 7 mln. 140 tūkst. JAV dolerių – sutartinės netesybos (baudos).

Dar 769 tūkst. JAV dolerių teismas priteisė kaip išlaidas, susijusias su „Aviabaltikos“ delegacijos priėmimu. Beveik milijonu, tiesa, rublių (apie 100 tūkst. Lt) buvo įvertintos teismo ir registracinės rinkliavos.

J. Borisovui priklausanti „Aviabaltika“ sutiko, kad Lietuvoje būtų leista pripažinti ir vykdyti Įgaliotojo tarptautinio ekonominio teismo sprendimą, kuriuo priteista beveik 18 mln. JAV dolerių, tačiau ginčijo reikalavimą sumokėti už teismo ir registracines rinkliavas – 867 tūkst. 162 Rusijos rublių.

Lietuvos apeliacinis teismas „Sankt Peterburgo aviacinės remonto kompanijos“ prašymą patenkino.

Pasak teismo, Arbitražo teismo sprendimas, priimtas bet kurioje valstybėje – Niujorko konvencijos dalyvėje, Lietuvos Respublikoje yra pripažįstamas ir vykdomas pagal Niujorko konvencijos bei Lietuvos Respublikos komercinio arbitražo įstatymo nuostatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją