Lietuvos verslininkai, daug vilčių sieję su dėl narystės Europos Sąjungoje (ES) atsiversiančia rinka, dar nepradėjo eksporto į Lenkiją ir kol kas savo galimybes šioje rinkoje vertina skeptiškai, penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Apie 270 prekybos centrų Baltijos šalyse valdanti "VP Market" kitą savaitę tikisi pasirašyti pirmąją patalpų nuomos sutartį Lenkijoje, o rugsėjį atidaryti apie 10 nedidelių "Saulutės" tipo parduotuvių.

"Per tą laiką pasirengsime valdyti asortimentą ir užtikrinti prekių tiekimą", - sakė "VP Market" generalinis direktorius Ignas Staškevičius.

Šiemet "VP Market" Lenkijoje planuoja investuoti apie 10 mln. litų, o 2005-aisiais - apie 50 mln. litų.

Tuo tarpu Lietuvos gamintojų viltys didesniais kiekiais tiekti produkciją kitiems Lenkijos prekybos tinklams kol kas neišsipildė.

Lietuvos ambasada Lenkijoje buvo surengusi 22 gamintojų prisistatymą Prancūzijos mažmeninės prekybos tinklui "Carrefour Polska", kuris atkreipė dėmesį į bendroves "Žemaitijos pienas", "Vičiūnai" bei "Vilniaus pergalė".

Šiuo metu diplomatai derasi su Lenkijos prekybos tinklu "Geant", kad jo parduotuvėse lietuviams būtų leista prekiauti dvi savaites - nuo gegužės 28 iki birželio 13 dienos. "Geant" atsirinko 14 Lietuvos maisto pramonės įmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją