Mėsos perdirbėjai pasiūlos sumažėjimo priežasčių mato ne vieną - ir sezoniškumą, ir kasmet silpstančią gyvulininkystę, ir eksportą. Kalbama ir apie tai, kad gyvulių augintojai sulaikę kvapą laukia mėsos supirkimo kainų šuolio ir kol kas jų skersti neveda.

„Turgaus prekiautojų aiškinimas, kad ūkininkai užlaiko gyvulius tikėdamiesi supirkimo kainų didėjimo, galbūt ir logiškas atsižvelgiant į tai, kad brangsta pašarai. Vokietijoje kainos buvo sumažėjusios, bet dioksino skandalas baigiamas išspręsti, dėl pašarų kainų augimo ims kilti ir kiaulienos kaina", - sakė Mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius.

Turkai į ES mėsą atsigręžė čionykštėms kainoms maždaug susilyginus su Pietų Amerikos, iš kur jie veždavosi anksčiau. Būtent dėl šoktelėjusio eksporto jautienos supirkimo kainos taip pat ir Lietuvoje išaugo - ne taip seniai siekusios apie 4 litus už kilogramą gyvo svorio, jos padidėjo iki 6 Lt. Tokius pinigus mokant turkams, mokėti pradėjo ir rusai.

Anot bendrovės "Klaipėdos mėsinė" generalinio direktoriaus Nerijaus Kuzmos, mėsos supirkimo kainos didėja - atsižvelgiant į rūšį - nuo kelių iki keliolikos procentų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją