"Laikydamiesi nurodytos tvarkos, negalime parduoti degalų įmonei, kuri atsiskaito grynaisiais ar banko kortele, nes sąskaita faktūra turi būti išrašyta pirkimo momentu", - teigė automatinių degalinių tinklą "Uno-X" valdančios bendrovės "Hydro Texaco" vykdomoji direktorė Asta Šidlauskaitė-Verbickienė.

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Mindaugas Palijanskas teigė, kad Vyriausybės nutarimu reikalaujama, kad atsiskaitant grynaisiais ar banko kortele sąskaita faktūra degalinėse būtų išrašoma pagal atskirą čekį.

"Deklaruojama, kad norima kovoti su pinigų plovimu, tačiau dabartinė tvarka to visiškai neišsprendžia. Manome, kad bent laikinai tikslinga grąžinti senąją tvarką, kai buvo galima už per mėnesį surinktus čekius išrašyti vieną sąskaitą faktūrą", - tvirtino M.Palijanskas.

"Suprantamas valdžios noras apriboti degalų kasos čekių rinkimą, tačiau nemanau, kad tai tinkama prevencija, nes tie, kurie juos renka ir tuo piktnaudžiauja, tai gali daryti ir dabar", - teigė A.Šidlauskaitė-Verbickienė.

Finansų ministerijos atstovai naujosios tvarkos nekomentavo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją