Kai kuriais atvejais tokių skambučių sulaukė garbaus amžiaus žmonės, jiems buvo paminėta 800 Lt suma, kuri esą gali būti sugrąžinta. Gyventojai buvo kviečiami atvykti į mokesčių inspekciją arba, motyvuojant senyvu amžiumi, siūlomas paprastesnis būdas – tiesiog pasakyti savo banko sąskaitą, į kurią ir bus pervesti pinigai.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija perspėja gyventojus nepasitikėti melagingais skambučiais ir neatskleisti savo asmens bei banko sąskaitos duomenų asmenims, tokių duomenų prašantiems mokesčių inspekcijos vardu. Klaipėdos AVMI informuoja, kad jos darbuotojai neskambina mokesčių mokėtojams dėl neva permokėtos didelės pinigų sumos, kurią norint susigrąžinti reikalinga nurodyti banko sąskaitą.

Klaipėdos AVMI pažymi, kad mokesčių permokos yra grąžinamos tik pateikus prašymą arba deklaraciją VMI, ir primygtinai rekomenduoja, sulaukus panašaus pobūdžio skambučių, jokiu būdu nesuteikti prašomos informacijos, o apie skambutį pranešti teisėsaugos institucijoms arba VMI pasitikėjimo telefonu 1882.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją