Plungės rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, atlikę patikrinimą nustatė, kad žuvų perdirbimo įmonė „Vičiūnai ir partneriai“ pateikė į rinką nesaugius maisto produktus - argentinines jūrines lydekas. Atlikus laboratorinius tyrimus žuvų vidaus organuose rasta nematodų Anisakis lervų, praneša vartotojų tarnyba.

Iš Ispanijos vandenyse sugautų ir vienos Latvijos bendrovės patiektų 9997 kilogramų žuvų žaliavos „Vičiūnai ir partneriai“ pagamino sušaldytos, glazūruotos be galvų fasuotos po 1000 gramų ir sušaldytos argentininės jūrinės lydekos be galvų produkcijos.

Bendrovė Plungės rajono valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą informavo, kad pavojingi žuvies produktai nebuvo platinti kitose Europos Sąjungos šalyse ir trečiosiose šalyse. Jos gavėjas - „Vičiūnai ir Ko“ įpareigotas neteikti šios produkcijos prekybos tinklams, o išplatintą produkciją skubiai susigrąžinti iš rinkos. Nukentėjusių nuo pavojingo produkto vartotojų nustatyta nebuvo.

Subrendusios žmogaus kūne anisakis kirmėlės gali sukelti pilvo skausmą, pykinimą, vėmimą bei alerginę reakciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją