Pasaulio ekranų gamintojai daug investuoja į plokščiųjų ekranų gamybą, tikėdamiesi, kad paklausa augs labai sparčiai, mat vartotojai vis dažniau keičia masyvius televizorius su kineskopais į moderniau atrodančius plokščiaekranius televizorius.

"Investicijos padės mums padidinti mėnesinę plazminių ekranų gamybą 120 tūkst. vienetų", - teigė LG.

Prognozuojama, kad plazminių televizorių rinka iki 2007 metų išaugs beveik septynis kartus. Šios technologijos kartu su skystųjų kristalų ekranais yra pagrindinės kineskopinių ekranų konkurentės.

"LG Electronics" investuoja į abiejų technologijų verslą. LG viena gamina plazminius ekranus, o skystųjų kristalų ekranų gamyba per pusę dalijasi su "Philips".

"LG Philips LCD" yra didžiausia skystųjų kristalų ekranų gamintoja pasaulyje. Per ateinančius 10 metų ji planuoja investuoti 25 trilijonus vonų (21,70 mlrd. JAV dolerių) į skystųjų kristalų ekranų gamybą.

Ekranai su skystaisiais kristalais didėja ir pinga ir, manoma, kad jie mes iššūkį plazminiams ekranams, kurie šiuo metu yra naudojami dideliuose, plokščiaekraniuose televizoriuose.

"LG Electronics" yra trečioji didžiausia pasaulyje plazminių ekranų gamintoja po "Fujitsu Hitachi Plasma Display", kurios 50 proc. akcijų valdo Japonijos bendrovė "Fujitsu Ltd", ir po "Samsung SDI Co".

Prognozuojama, kad plazminių ekranų paklausa šiais metais išaugs iki 4 mln. vienetų, o tai būtų dvigubai daugiau nei 1,7 mln. vienetų paklausa 2003 metais, teigė analitikai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją