„Šios įmonėse naudojamas ne paprastas kasos aparatas, bet tai yra kompiuterinė sistema, turinti savo taikomąsias, darbo programas.

Artūras Klerauskas
Piktnaudžiavimas yra tame, kad išankstinių sąskaitų duomenys, kurie yra pateikiami klientams kaip mokėtina suma, vėliau ištrinami ir operacija yra neužbaigiama fiskaliniu kvitu“, – šią savaitę vykusiame Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje, kuriame nagrinėta kova su šešėline ekonomika, sakė VMI viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Jo teigimu, dėl tvarkos sugriežtinimo šiuo metu diskutuojama su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija.

„Mūsų supratimu, yra be pagrindo sutapatinami du skirtingi dalykai: verslo aplinkos gerinimas ir piktnaudžiavimas bei sukčiavimas. Turime įpareigojimą iš Vyriausybės rasti kompromisą. Manome, kad bus padaryti teisės aktų pakeitimai, kurie reikalaus saugoti išankstinių kvitų duomenis“, – tvirtino VMI viršininko pavaduotojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją