Kol Ukraina neįstos į Pasaulio prekybos organizaciją, laimės tie, kurie jau turi fabrikus Rusijoje, penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Nuo gegužės 1 dienos netenka galios Lietuvos ir Ukrainos laisvosios prekybos sutartis, todėl išaugs muitai. Pavyzdžiui, šaldytų žuvų muitas vidutiniškai bus 5-10 proc., todėl lietuviška produkcija brangs ir taps mažiau konkurencinga.

Bendrovė "Vičiūnai" į Ukrainą per mėnesį eksportuoja daugiau kaip 1000 tonų žuvies produkcijos, gaminamos grupei priklausančiose Lietuvos bei Estijose įmonėse.

"Vičiūnų" generalinis direktorius Visvaldas Matijošaitis teigia, kad nuo gegužės pagrindinė dalis eksporto į Ukrainą keliaus iš Rusijos. Rugsėjį "Vičiūnai" baigia Kaliningrade esančio fabriko rekonstrukciją, kuriai skyrė apie 14 mln. litų.

Lietuvos komercijos atašė Ukrainoje Kęstučio Masalskio teigimu, nuo gegužės prekyba su Ukraina, skirtingai nei Lietuvai, pagerės kitoms šalims, ypač Lenkijai ir Vengrijai. Šių šalių produkcijai buvo taikomi daug didesni muitų tarifai, nei ES šalims.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją