Jame įsikūrė Europoje gerai žinomo Didžiosios Britanijos prekybos tinklo BHS, Italijos "Extyn", Lietuvos laisvalaikio ir sporto drabužių gamintojo "Audimas", "E5 Mode" , "Reno", "Žygio batų" ir kitų kolekcijos, taip pat galanterijos, gintaro, suvenyrų, juvelyrinių dirbinių ir kiti skyriai.

Modernus centras užima 7 tūkst. kv. metrų plotą - tai mažmeninės prekybos bendrovės "Armitana" projektas, į kurį ji investavo 5 mln. litų. Patalpas bendrovė išnuomojo, o į prekybos centro įrengimą investavo iš savo lėšų.

"Tikimės, kad naujas prekybos centras, kuris užpildo ir vaikiškos aprangos nišą, pritrauks daug lankytojų, nes jis yra geroje strateginėje vietoje - į jį reikia tik užsukti", - per "Flagman" atidarymą sakė "Armitanos" direktorė Gitana Mačienė.

Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Colin'as Roberts'as (Kolinas Robertsas) pasidžiaugė, kad per BHS prekės ženklą, kurį Didžiojoje Britanijoje žino kiekviena šeima, pagausės investicijų į Lietuvą.

"Lietuvos versle britų atstovavimas yra labai kuklus, o BHS ženklas yra labai stiprus ir jo atėjimas padrąsins kitas britų kompanijas. Be piniginių investicijų, šis ženklas atneša ir daugiau naudingų dalykų rinkai - vadybos patirtį, naujas darbo vietas, gerą reputaciją", - tvirtino ambasadorius.

UAB "ECG", prekiaujančios "E5 Mode" ženklo drabužiais, direktorius Edmundas Kolevaitis Eltai sakė, kad ši Lietuvos įmonė formuoja visiškai naują Lietuvos aprangos sektoriaus koncepciją, kurią kaip tik gali pristatyti ir patikrinti būtent tokiuose moderniuose prekybos centruose kaip "Flagman".

"ECG" kuria prekės dizainą, kurį vėliau parduoda prekybos tinklams ir užsako gamybą. "Gamintojas gali būti bet kurioje Lietuvos ar užsienio vietoje - tai visiškai naujas požiūris Lietuvos aprangos rinkoje", - teigė E. Kolevaitis.

"Armitana" planuoja, kad šiemet visų jos prekybos centrų bendri pardavimai turėtų išaugti maždaug 20 proc. iki 79 mln. litų. 2003 metais "Armitanos" apyvarta sudarė 65,8 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją