Įmonės vadovų teigimu, pažinimui lietuviai dažniausiai rinkosi Italiją, Prancūziją, Ispaniją ir Turkiją.

Lyginant su 2010 metais, populiariausių „Novaturo“ pažintinių kelionių autobusu kryptys sausį išliko panašios. Vasaros atostogoms lietuviai rinkosi maršrutus į Italiją su Kaprio sala, taip pat į Ispaniją – Šveicariją – Prancūziją bei kelionę į Prancūzijos sodu vadinamą Luaros slėnį.

Pasirinkę pažintines kelionės lėktuvu, daugiausiai atostogaujančių norėjo susipažinti su lietuvių ypač mėgstama Turkija, aplenkusią keliones į Ispaniją, Portugaliją bei Maroką. Pastarieji maršutai buvo itin populiarūs ir prieš metus.

Pasak „Novaturo“ generalinio direktoriaus Lino Aldonio, ženkliai išaugę pažintinių kelionių pardavimai pranoko lūkesčius ir patvirtina bendrovės prognozuotą prasidedantį ilgalaikį turizmo rinkos augimą.

„Analizuodami šių metų sausio mėnesio rezultatus, matome, kad keliautojai iš Lietuvos dažniausiai renkasi Viduržemio jūros regiono valstybes. Atsižvelgdami į tai, savo klientams suteikiame daugiau pasirinkimo galimybių – dešimt naujų pažintinių kelionių autobusu“, - teigia L.Aldonis.

Šiais metais „Novaturas“ keliautojams iš Lietuvos siūlo naujas atostogų kryptis Italija-Kroatija, Graikija, pažintines keliones į Prancūzijos Provanso regioną, Vakarų Prancūziją, aplankant Monblaną.

Be to, kelionių organizatorius savo klientams pristatė naujus maršrutus arčiau namų – latviškąja Venecija vadinamą Kuržemę, pažintines keliones į Ukrainą bei senąsias Lietuvos pilis pristatantį maršrutą į Baltarusiją.

„Pastebėjome, kad pažintines keliones vis dažniau renkasi ne tik žmonės iš didžiųjų Lietuvos miestų. Lyginant su pernykščiu sausiu, dešimtimis kartų daugiau kelialapių įsigijo Šiaulių, Panevėžio, Mažeikių, Alytaus ir Marijampolės gyventojai. Džiaugiamės, kad keliauja ne tik didmiesčių, bet ir kitų Lietuvos regionų gyventojai“, - sako L. Aldonis.

2010 metų sausio mėnesį „Novaturo“ poilsinių kelionių išankstiniai pardavimai buvo 3 kartus didesni nei praėjusių metų pirmąjį mėnesį. Populiariausios šalys poilsiui pagal išankstinius pardavimus yra Turkija, Bulgarija ir Graikijos salos Kreta bei Rodas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją