Netinkama vartoti buvo Šilgaliuose įsikūrusios įmonės vytinta jautiena „Rodeo beef jerky“, kuri pristatoma kaip išskirtinis delikatesas. Ant „Maximoje“ parduodamo produkto pakuotės galiojimo lipdukas skelbė, kad gaminys geriausias vartoti iki 2010 gruodžio 25 dienos – tai yra iki praėjusiųjų metų Kalėdų. Nuo tada jo nebeturėjo likti prekybos centro lentynose.

8,19 Lt kainuojančio delikateso vartojimo laikas baigėsi prieš 51 dieną. „Maximos“ dešrų lentynoje utilizavimui betinkantis užkandis buvo tiesiog sumestas su kitais tinkamais vartoti gaminiais.

UAB „Klaipėdos mėsinė“ kokybės vadovė Daiva Kazbarienė sunkiai galėjo patikėti, kad „Maxima“ prekiauja pasenusia įmonės produkcija: „Tai nepagarba vartotojui. Esu įsitikinusi, kad tai atsitiko dėl prekybos centro kaltės. Galima tik spėlioti, ar įvyko kokia klaida, ar parduotuvėje užsilikusius gaminius nuo Kalėdų bandyta „iškišti“ pirkėjams.“ Anot kokybės vadovės situacija bus nagrinėjama.

„Maximos“ įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė pripažino, kad buvo prekiauta pasibaigusio galiojimo produkcija. Ji sakė, kad taip įvyko dėl parduotuvės personalo klaidos: „Lentynose neturėjo būti gaminių su pasibaigusia galiojimo data. Tiesiog įvyko žmogiška klaida. Buvo nesužiūrėta, kad galiojimas pasibaigęs. Atsiprašome pirkėjų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją