"Ši nominacija skatina Lietuvos įmones diegti pažangias technologijas, didinti eksporto apimtis, taigi turi įtakos ir visai ūkio raidai", - antradienį vykusiame Lietuvos pramonininkų konfederacijos tarybos posėdyje apdovanojimą pristatė konfederacijos viceprezidentas, Aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidentas Jonas Karčiauskas.

Konkurso dalyviai buvo vertinami pagal eksporto apimtis ir jo augimo tempus bei pagal darbo našumą, investicijas, interneto plėtrą ir kt.

Simbolinį prizą - dvi stiklines rankas, laikančias stiklinį rutulį, bei diplomą - iš didelių, turinčių daugiau kaip 250 darbuotojų, pelnė "Klaipėdos baldai" (generalinis direktorius Eimuntas Jankauskas), "Šilutės baldai" (gen. dir. Vygantas Kirkutis), mašinų gamykla "Astra" (gen. dir. Semionas Bondarevas), "Vilniaus Vingis" (gen. dir. Vaclovas Šleinota), "Ekranas" (gen. dir. Eimutis Žvybas), "Audimas" (gen. dir. Ona Balžekienė), "Achema" (gen. dir. Jonas Sirvydis) bei kitos.

Vidutinių - nuo 50 iki 250 darbuotojų - įmonių grupėje buvo apdovanoti "Aukmergės baldai" (gen. dir. Jonas Petrauskas), "Vingriai" (gen. dir. Česlovas Krinickas), "Elpava" (gen. dir. Timūras Zaninas), "Kretingos grūdai" (dir. Steponas Baltuonis), "Putokšnis" (gen. dir. Egidijus Vitkevičius) ir kt.

Mažų, ne daugiau kaip 50 darbuotojų, įmonių grupėje metų eksportuotojais pripažinta "Dastra" (dir. Algimantas Markauskas) ir "Jungtinės pajėgos" (dir. Algirdas Kaušpėdas).

Kitąmet konkurso nuostatai turėtų keistis, kadangi bus atsižvelgiama nebe į eksporto apimtis išvežant produkciją į Europos Sąjungos valstybes, kaip iki šiol, o į eksportą į ne ES šalis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją