Į A.Staponkienės vietą A.Bosas skubiai priėmė savo buvusią sekretorę.

A.Staponkienė „Klaipėdai“ patvirtino, kad jos pasitraukimas iš korporacijos susijęs su pasibaigusiu šio buvusio vieno iš didžiausių Lietuvos ūkio subjektų valdymo reorganizavimu.

„Galvodama apie savo ateitį, rinkausi tarp to, kas liko iš korporacijos, ir perspektyvaus „Naftos gavybos“ savininkų siūlymo tinkamai pritaikyti savo žinias bei patirtį“, - sakė A.Staponkienė.

Ji kategoriškai paneigė VLPFK valdybos pirmininko A.Boso kalbas, esą generalinė direktorė šių pareigų nebegalėjo eiti „dėl ligos“.

A.Staponkienei pasitraukus, A.Bosas skubiai pakeitė generalinės direktorės pareigų pavadinimą į „vykdančiąją direktorę“ ir į šias pareigas paskyrė savo buvusią sekretorę Daivą Paulauskienę.

Po pusantrų metų trukusios reformos buvę pagrindiniai VLPFK akcininkai ir valdybos nariai – Rimandas Stonys, Sigitas Paulauskas, Martinas Gusiatinas ir Antanas Bosas – perėmė konkrečių korporacijos įmonių akcijas bei valdymą.

2002-ųjų spalį pradedant reformas, buvo teigiama, kad korporacijai greičiausiai bus paliktos patariamoji, konsultacinė ir veiklos koordinavimo funkcijos.

Tačiau šių ketinimų atsisakyta. Buvę korporacijos vadovai dabar patys savarankiškai strateguoja savo veiklą. Korporacija yra visiškai atskiras ūkio subjektas.

Neoficialiais duomenimis, R.Stonio valdomų įmonių metinė apyvarta siekia apie 700 mln., S.Paulausko – apie 200 mln., M.Gusiatino – per 25 mln., A.Boso – apie 100 mln. litų.

R.Stonys valdo energetikos, naftos gavybos ir kitos veiklos bendroves (AB „Geonafta“, UAB „Naftos gavyba“, UAB „Dujotekana“, UAB „Krovinių terminalas“).

S.Paulauskas valdo UAB „Vakarų medienos grupė“, kuriai priklauso AB „Klaipėdos mediena“, UAB „Girių bizonas“, UAB „Sakuona“, UAB „Baldistra“.

Daugumos R.Stonio ir S.Paulausko valdomų įmonių akcijų turi abu šie verslininkai. Tarp tokių įmonių yra ir UAB „Naftos gavyba“, kuri valdo 94 proc. naftos gavybos įmonės „Geonafta“ akcijų. Savo ruožtu „Geonaftai“ priklauso po 50 proc. kitų trijų Lietuvos naftos gavybos įmonių – „Minijos nafta“, „Genčių nafta“ bei „Manifoldas“ akcijų. „Naftos gavybos“ apyvarta 2003 metais viršijo 200 mln. litų.

M.Gusiatinas valdo uosto įmones: LK AB „Klaipėdos Smeltė“, UAB Laivų bunkeriavimo kompaniją, UAB „Adalgisa“ bei UAB Birių krovinių terminalą.

A.Bosui po valdymo reformų atiteko savarankišku ūkio subjektu tapusi UAB „Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija“, taip pat AB „Klaipėdos kartonas“, UAB „Itera Lietuva“, UAB „Gargždų statyba“, AB „Klaipėdos kranai“ bei Korporacijos valdyti nekilnojamojo turto objektai.