„Nors bendras SEB banko grupės Lietuvoje praėjusių metų veiklos rezultatas vis dar išliko su minuso ženklu, pernai prasidėjusios ekonomikos atsigavimo tendencijos suteikė mums galimybių dirbti pelningai antrojoje 2010 metų pusėje ir sumažinti padarytus atidėjinius blogoms paskoloms”, - teigia SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras.

Pasak jo, per paskutinius tris praėjusių metų mėnesius banko grupė uždirbo 58,1 mln., o iš viso per liepos-gruodžio mėnesius grupė uždirbo 142,9 mln. Lt grynojo pelno. Bendrą teigiamą 2010 m. rezultatą pakoregavo tai, kad buvo nurašyta dalis didžiausio per pastaruosius trejus metus banke įgyvendinto IT sistemų atnaujinimo projekto – naujos pagrindinės banko informacinės sistemos diegimo – išlaidų, t. y. 71,8 mln. Lt.

Bankininkas teigia, kad nemato didesnių pokyčių vidaus vartojimo srityje, kurie leistų tikėtis spartaus pajamų augimo bankininkystės sektoriuje, tačiau tikisi, kad tendencijos, vyraujančios eksporto srityje, atkeliaus ir į kitus Lietuvos ūkio sektorius, paskatins vidaus rinkos atsigavimą ir teigiamus poslinkius gyventojų ir įmonių finansų srityje.

Į SEB banko 2010 metų rezultatą yra įtrauktas pardavimo pelnas, gautas 2010 metų pirmą ketvirtį perleidus banko valdomų bendrovių UAB „SEB gyvybės draudimas“ ir UAB „Litectus“ akcijas SEB grupei. Į banko grupės 2010 metų veiklos rezultatą įtrauktas UAB „Litectus“ sausio ir vasario mėnesių veiklos rezultatas, UAB „SEB gyvybės draudimas“ veiklos rezultatas nėra įtrauktas.

SEB banko grupę Lietuvoje sudarė SEB bankas, „SEB Enskilda“, „SEB investicijų valdymas“,„SEB lizingas“, „SEB Venture Capital“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją