Pasak Aplinkos ministerijos, šiuo metu rengiamas Mėgėjiškos žūklės įstatymas. Priėmus jį, bus keičiamos ir mėgėjiškos žvejybos taisyklės.

Verslinė žvejyba ežeruose, tvenkiniuose, Kauno mariose ir upėse šiemet, kaip įprasta, yra uždrausta nuo balandžio 1 d. Nuo tos dienos Kuršių mariose negalima žvejoti stambiaakėmis gaudyklėmis, o nuo balandžio 20 d. - statomaisiais tinklaičiais ir traukiamaisiais tinklais.

Šiemet žvejams verslininkams numatyta daugiau apribojimų, kurie yra būtini žuvų ištekliams išsaugoti. Pirmiausia daugelyje ežerų ir upių sumažinti žuvų sugavimo limitai, uždrausta žvejyba traukiamais tinklais tamsiu paros metu, sumažinta leistina paklaida tarp preliminaraus ir pasverto žuvų kiekio bei kt.

Siekiant sudaryti kuo racionalesnes sąlygas verslinei žvejybai ir veiksmingesnei jos kontrolei, parengtas Žuvininkystės įstatymo pakeitimo įstatymo projektas.

Pagal jį, numatoma uždrausti prekiauti žuvimis, sugautomis specialios žvejybos metu. 2004 m. žuvų įveisimo ir žvejybos žuvivaisai planuose nebenumatyta privačių ir išnuomotų vandens telkinių žuvinti valstybės lėšomis. Tai turi daryti patys šių telkinių savininkai ar nuomininkai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)