„Galime tik patvirtinti, kad bendrovės „City Service" didžiausiuose Lietuvos miestuose, t. y. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, rinkos dalis teikiant daugiabučių namų administravimo paslaugas 2008 m. siekė apie 30 proc. ir daugiau", – "Vilniaus dienai" sakė KT atstovė viešiesiems ryšiams Palmira Kvietkauskienė.

„City Service" priklauso koncerno „Icor" (ankstesnis pavadinimas – „Rubicon Group") įmonių grupei. Šiam koncernui priklauso ir daugelį sostinės miesto gyvenamųjų rajonų aptarnaujanti atliekų surinkimo įmonė „Ecoservice", pramonės ir energetikos projektus vystanti „Axis Industries" įmonių grupė bei daugelis kitų bendrovių. Su šiuo koncernu glaudžiai susijusi ir šilumą tiekianti „Vilniaus energija". Anot P.Kvietkauskienės, visų šių įmonių tarpusavio ryšiai gali kelti grėsmę konkurencinei aplinkai daugiabučių administravimo rinkoje.

KT atstovė taip pat pabrėžė, kad dėl padėties daugiabučių administravimo rinkoje oficialiai kreiptasi į visų šalies didmiesčių vadovus. Į KT pavojaus signalus atsiliepė tik Vilniaus valdžia. Tačiau ji konkurencijos sargams esą mandagiai nurodė nelįsti ne į savo daržą.

„City Service" tvirtina, kad KT kiek perdeda nušviesdama padėtį Vilniaus daugiabučių administravimo rinkoje. „Vadovaujantis Statistikos departamento duomenimis apie Vilniaus gyvenamąjį plotą, bendrovės administruojamų namų dalis neviršija 25 proc.", – teigė "City Service" atstovas spaudai Vilius Mackonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją