Šiais metais buvo paskelbtas 231 nugalėtojas 81 kategorijoje.

„Toks aukštas įvertinimas ir apdovanojimas yra ne tik mūsų, bet ir visų Lietuvos alaus mėgėjų nuopelnas. Kurdami naują alų ir atnaujindami visą „Kalnapilio“ alaus asortimentą, atlikome labai daug „aklų“ skonio testų su alaus mėgėjais, todėl būtent jiems esame dėkingi už tai, jog dabartinį alaus skonį įvertino ir pripažinti pasaulio profesionalai“, - sakė „Kalnapilio-Tauro grupės“ marketingo direktorius Stigas Henriksenas (Stig Henriksen).

Pasak jo, „Kalnapilis Original“ buvo geriausias Münchner-Style Helles, o „Kalnapilis 7.30“ - German-Style Heller Bock/Maibock kategorijoje.

"Labai džiaugiuosi "Kalnapilio-Tauro grupės" pasiekimais. Pirmieji išdrįsę siekti tarptautinio pripažinimo ir jį pelnę buvo "Švyturio" aludariai. "Švyturys" pakėlė alaus kokybės vertinimo kartelę labai aukštai ir paskatino kitus Lietuvos aludarius siekti pasaulinio įvertinimo. Dėl to visų pirma laimi alaus vartotojai ir visa Lietuva, nes garsinamas jos vardas", - sako Lietuvos aludarių asociacijos prezidentas Audrius Vidžys.

A. Vidžio teigimu, pasaulinis Lietuvos aludarių pripažinimas - dėsningas brangių, tačiau būtinų investicijų, gamybos tobulinimo ir kokybės gerinimo rezultatas.

Pasaulinę alaus taurę JAV kas dveji metai kaskart skirtingose valstijose organizuoja Aludarių asociacija. Tarp šių metų nugalėtojų dominavo JAV Kalifornijos valstijos aludariai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją