Didžiosios Britanijos alaus pramonės grupė pareiškė, kad tarp "Park Royal" alaus daryklos ir "St James's Gate" gamyklos Dubline buvo gamybinių pajėgumų perteklius. Dėl minėto žingsnio Londono alaus darykla turėtų netekti maždaug 90 darbo vietų.

"Park Royal" gamykla pradėjo gaminti alų "Guinness" 1936 metais po to, kai dėl kylančios paklausos Didžiojoje Britanijoje jo pardavimai pralenkė "St James's Gate" daryklos gamybą.

Per pastaruosius šešis 2003 metų mėnesius "Guinness" pardavimų apimtys Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje sumažėjo atitinkamai 3 ir 7 proc.

Tačiau "Guinness" ir toliau yra penktas populiariausias alus Didžiojoje Britanijoje po "Carling", "Fosters", "Stella Artois" ir "Carlsberg". Jis taip pat lenkia tokių populiarių rūšių alų kaip "John Smith's", "Kronenbourg 1664" ir "Budweiser".

Šiuo metu "Park Royal" gamykla pagamina maždaug 2 mln. hektolitrų alaus, tačiau bendrovė "Diageo" pareiškė, kad su minimaliomis 15 mln. svarų sterlingų (27,7 mln. JAV dolerių) investicijomis Dublino alaus daryklos gamybos apimtys padidės nuo 4 iki 6 mln. hektolitrų.

Didžioji Britanija vis tiek yra didžiausia alaus "Guinness" rinka, pralenkianti Airiją, Nigeriją, Jungtines Valstijas ir Kamerūną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją