Konkurencijos taryba ketvirtadienį posėdyje išnagrinėjo "Vilniaus duonos plius" prašymą leisti vykdyti koncentraciją įsigyjant iki 100 proc. "Panevėžio duonos" akcijų ir leido tai padaryti.

Nustatyta, kad įmonių galutinis susijungimas nekeis koncentracijos laipsnio atitinkamose duonos ir konditerijos gaminių rinkose ir dėl to nebus sukuriama ar sustiprinama dominuojanti padėtis.

Iš esmės abi bendrovės jau dirba kaip viena įmonė - "Panevėžio duona" nuo 2000 metų savo produkciją realizuoja per "Vilniaus duona plius", vykdo bendrą investicijų ir gamybos strategiją bei ją specializuoja.

"Vilniaus duona plius" pateikia konsoliduotus su Panevėžio bendrove veiklos duomenis.

2003 metais Vilniaus duonos bendrovė uždirbo 4,4 mln. litų grynojo pelno, arba 18,9 proc. daugiau nei užpernai (3,7 mln. litų). Jos generalinės direktorės Ritos Ramanauskienės teigimu, sėkmingą veiklą nulėmė tinkamai pasirinkta investicijų strategija, racionali asortimento pertvarka ir bendrovės veiklos optimizavimas.

Per 2002-2003 metus į bendrovę buvo investuota 10 mln. litų, o 2004-2005 metais investicijoms numatyta skirti per 10 mln. litų.

Rinkos tyrimų bendrovės "AC Nielsen Baltics" duomenimis, pernai "Vilniaus duona plius" užėmė 38 proc. šalies juodos duonos rinkos, 27 proc. - šviesios duonos, 25 proc. - duonos su priedais, 19 proc. - batonų, o bendra rinkos dalis siekė 22 proc.

"Vilniaus duona plius" valdo Suomijos kompanija "Vaasan&Vaasan".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją