Pasak mero, nereikėtų bijoti atvykstančių darbuotojų, nes iš jų galėtume pasimokyti ir mes.

„Kartais mūsų tautiškumas, patriotizmas išvirsta į nacionalizmą ir izoliaciją, ir nuogąstavimai, kad kažkas atvyks pas mus ir mes prarasime identitetą, tai tik parodo, kiek mes menkai tautiški, menkai lietuviai ir jei vienas ar kitas kitos tautybės ar religijos pilietis, specialistas atvykęs į Lietuvą mums kelia pavojų. Kai kalbam apie tautines mažumas, kurios gyvena Vilniuje, kurios neva yra priešiškai nusiteikusios, tai aš manau, kad mes turime keisti požiūri”, - Žinių radijo laidoje „Raktas“ sakė R. Alekna.

Pasak jo, visi, kurie gyvena Lietuvoje, yra Lietuvos piliečiai, todėl nereikėtų jų rūšiuoti pagal religiją ar tautybę, o priešingai – sudaryti visiems sąlygas atsiskleisti kaip specialistams.

„Visi, kurie gyvena Lietuvoje, visi Lietuvos piliečiai, nori, kad gyvenimas Lietuvoje būtų saugus, būtų pakankamai pagarbus, todėl visiems reikia sudaryti sąlygas, nerūšiuojant pagal tautybes ar religijas, atsiskleisti kaip asmenybes visose srityse. Nereikia gąsdinti kviečiant specialistus iš užsienio, nes, manau, tikrai yra tam tikros sritys, kurių aukščiausio lygio specialistai atvažiuotų, nes mes, vietiniai, galėtume pasimokyti iš jų”, - sakė R. Alekna.