Tiesa, su tokiu didinimu didžiausia verslo asociacija sutinka tik tuo atveju, jei kartu didės ir neapmokestinamos pajamos.

Šiuo metu minimalus atlyginimas neatskaičius mokesčių sudaro 800 Lt, o neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) – 470 Lt.

Siūloma, kad nuo liepos minimali alga sudarytų 900 Lt, o NPD – 530 Lt.

Kaip posėdyje sakė LPK viceprezidentas Jonas Guzavičius, toks padidėjimas žmogaus pajamas išaugintų 84 Lt per mėnesį.

„Šiuo pasiūlymu paliekame tą pačią proporciją tarp NPD ir minimalios algos. Taigi tai įtakos biudžetui visiškai neturėtų, nei neigiamos, nei teigiamos. Jeigu įvyktų pats blogiausias scenarijus ir minimali alga padidėtų iki 900 Lt, bet nekistų NPD, tada į biudžetą pakliūtų gerokai daugiau pinigų, tačiau nebūtų pasiektas tikslas, kad minimalią algą uždirbantis darbuotojas gautų daugiau“, – tvirtino J. Guzavičius.

Kai kurie pramonininkai nerimavo, ar įvertinta, kokią įtaką toks sprendimas gali padaryti smulkiajam verslui.

Tačiau J. Guzavičius tvirtino, kad išlaidos gali padidėti tik tiems, kurie algas moka „vokeliuose“

„Aš manau, kad jeigu smulkiajame versle atlyginimai yra šiek tiek panašūs ir yra tik 30 proc. mažesni už šalies vidurkį, taigi neigiamos didelės įtakos nebūtų. Tačiau šiuo metu yra susidariusi tokia situacija, kai net 36 proc. darbuotojų mokama minimali alga, tai yra nelabai tikėtina. Manau, bus įvairiai. Ypatingai neigiamai tai atsilieps tiems, kurie atlyginimus mokėjo nelegaliai, nes jie turės mokėti šiek tiek daugiau“, – sakė LPK viceprezidentas.

DELFI primena, kad Trišalėje taryboje, kurioje turi sutarti valdžios, verslo ir profsąjungų atstovai, sprendimas dėl minimalios algos nėra priimtas.

Minimalus atlyginimas paskutinį kartą didintas 2008 m. sausį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją