Neoficialiuose algalapiuose užfiksuota, kad įmonė vien per pastaruosius du mėnesius darbuotojams, įskaitant „vokelius“, išmokėjo apie 50 tūkst. Lt; atlyginimas „vokeliuose“ buvo mokamas ir oficialiai įmonėje neįdarbintiems asmenims.

Į Klaipėdos apskrityje esančią įmonę, kurios veikla - naudotų automobilių ir jų detalių mažmeninė prekyba, Klaipėdos AVMI darbuotojai kartu su Klaipėdos apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais atvyko darbo dienai baigiantis ir pateko į patį „vokelių“ dalybų įkarštį: daliai darbuotojų atlyginimas jau buvo išmokėtas, o dalis dar laukė savo eilės. Kabinete, kuriame bendrovės vadovo nurodymu algas mokėjo jos vadybininkas, pareigūnai aptiko voką su beveik 7 tūkst. Lt, kitoje vietoje buvo laikoma dar apie puse tūkstančio litų. Patikrinimo metu rastos grynųjų pinigų sumos nebuvo įtrauktos į apskaitą.

„Tądien dvylikai bendrovėje dirbančių ir 3 darbuotojams, su kuriais nebuvo sudarytos rašytinės darbo sutartys, buvo spėta išmokėti per 17 tūkst. litų atlyginimo, iš šios sumos beveik ketvirtadalis teko neįdarbintiems darbuotojams“, - sakė Klaipėdos AVMI viršininko pavaduotojas Andrejus Cukanovas. Patikrinimo metu nustatyta, kad toks atvejis, kai darbuotojams atlyginimas mokamas vokeliuose, nėra atsitiktinis įvykis šioje įmonėje. Pernai gruodį įmonė 21 darbuotojui išmokėjo per 23 tūkst. litų darbo užmokesčio, dalį atlyginimo taip pat mokėdama „vokeliuose“. Beje, tai nebe pirma įmonė šiemet, kuri pateko į Klaipėdos AVMI akiratį dėl algų darbuotojams mokėjimo vokeliuose.

Neapskaitytą darbo užmokestį mokėjusių bendrovių vadovams gresia administracinė atsakomybė – už darbo užmokesčio bei kitų su darbo santykiais susijusių išmokų, neįtrauktų į buhalterinės apskaitos dokumentus, išmokėjimą darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims gali būti skirta iki dvidešimties tūkstančių litų bauda. Griežta atsakomybė numatyta ir už nelegalius darbuotojus - už kiekvieną nelegalų darbuotoją gresia nuo 3 iki 10 tūkst. Lt bauda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją