Kazio Starkevičiaus, žemės ūkio ministro, įsakymo projekte, kuris pateiktas derinti kitoms institucijoms, siūloma leisti giros ir giros gėrimų gamyboje naudoti konservantus – natrio benzoatą (E221) ir kalio sorbatą (E202). Iki šiol konservantai giros gamyboje buvo draudžiami.

„Ginčai vyko ilgai ir nežinia, kuo jie būtų pasibaigę. Bet kadangi Latvijos ministrų kabinetas patvirtino Kokybės ir klasifikavimo reikalavimus girai ir giros (salyklo) gėrimams ir juose leidžiama naudoti konservantus – natrio benzoatą ir kalio sorbatą, mums neliko kitos išeities, kaip irgi leisti konservantus“, – aiškina Liudvika Butkutė, žemės ūkio ministerijos Perdirbtų produktų skyriaus vyriausioji specialistė.

Kada įsigalios ministro įsakymas projekte nenurodoma. Vartotojai apie pasikeitusią sudėtį bus informuojami gaminių etiketėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją