Tokius duomenis pateikė smulkių siuntų paslaugą „Bizpak“ teikianti kompanija „Baltic Logistic System Vilnius“ (BLSV). Bendrovės duomenimis, „Bizpak“ paslaugos apyvarta per pirmuosius tris šių metų mėnesius augo 31,2 proc. ir siekė 3,9 mln. litų.

Pirmąjį šių metų ketvirtį siuntų skaičius augo žymiai sparčiau, nei per tą patį laikotarpį 2003 m. Tuomet augimas, lyginant su 2002 m. pirmuoju ketvirčiu, tesiekė 16 proc.

„Šių metų pradžioje pardavėme sandėliavimo verslą, tačiau apyvartos augimas išliko stabilus – 2003 m. pirmąjį ketvirtį jis siekė 26,3 proc. Netekus iš sandėliavimo gaunamų pajamų, jas kompensuoja pajamos iš smulkių siuntų pristatymo, kurio paklausa vis auga“, - sakė „Baltic Logistic System“ pardavimų ir rinkodaros direktorius Baltijos regionui Gintaras Bingelis.

Pasak jo, kompanija, išnaudodama atsiveriančias ES rinkos galimybes, pateiks naujus sprendimus siunčiant siuntas į Europos Sąjungos šalis, ypač į Latvijos bei Estijos rinkas, kurios labiausiai domina Lietuvos įmones.

„Artimiausiu metu Lietuva, Latvija ir Estija dėl unikalios savo geografinės padėties - tarp Skandinavijos, Rusijos ir Europos – taps svarbiu logistikos centru, per kurį keliaus dideli siuntų srautai iš visos Europos. Lietuvai bendroje Baltijos regiono logistikos rinkoje teks ypač svarbus vaidmuo. Lyginant su Latvija ir Estija, iš šalies ir į ją gabenamų siuntų srautai trijų šalių regione turėtų būti patys didžiausi. Tai lems didžiausias gyventojų skaičius Baltijos valstybėse ir didžiausia rinka, dėl kurios kovos šalyje besikuriantys užsienio ir vietos verslininkai“, – sakė G. Bingelis.

„Baltic Logistic System Vilnius“ yra dukterinė bendrovės „Baltic Logistic System International“ (BLS-I) įmonė Lietuvoje. Pagrindinė bendrovės veiklos sritis yra paslauga „Bizpak“, t.y. paprastas ir patikimas verslo siuntų pristatymas „nuo durų iki durų“. BLS-I, kurios centrinė būstinė yra Stokholme, priklauso Švedijos Karališkajam Paštui - bendrovei, turinčiai daugiau kaip 365 metų patirtį siuntų pristatymo ir logistikos srityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją