„Finasta Asset Management“ fondų valdytojas Marius Dubnikovas teigia, kad skolinimasis visos Europos Sąjungos vardu gali būti naujo skolinimosi laikotarpio pradžia, o investuotojus šis Bendrijos narių žingsnis esą itin sudomino.

„ES pirmą kartą savo istorijoje išleido obligacijų emisija ir tokiu būdu 5 m. pasiskolino 5 mlrd. eurų. Investuotojų paklausa tokiems vertybiniams popieriams viršijo net tris kartus ir palūkanos nusistovėjo ties 2,6 proc. metinių palūkanų.

Tai labai įdomus sprendimas, nes ES buvo ne kartą raginama tai daryti, nes tokiu būdu su problemomis susidūrusios valstybės galėtų skolintis pinigus pigiau, nes rizika yra bendra ES šalių. Praėjus pusmečiui nuo tokių kalbų buvo ryžtasi tokiam žingsniui. Tai turbūt geras dalykas dėl to, kad tokia valstybė kaip Airija galės naudotis šiomis lėšomis, kitaip tariant ES jai perskolins tas lėšas.<…> Airija dabar moka dvigubai didesnes palūkanas, taigi tai yra toks paprastas techninis sprendimas išskaidyti skolinimosi rizika tarp visų valstybių ir sumažinti skolinimosi palūkanas ir prisiimamų įsipareigojimų svorį”, - Žinių radijo laidoje „Pasaulio finansų rinkos“ sakė M. Dubnikovas.