„Bet kokiu atveju vartotojai jaučiasi nesaugūs", - trečiadienį sakė MEG ekspertė Margit Bek. Sumažėjo ir parduodamų kiaušinių kaina.

Dėl dioksino skandalo, kai vištų lesale buvo rasta žmogui pavojingų nuodų, Vokietijoje buvo uždaryta daugiau kaip tūkstantis žemės ūkio bendrovių.

Nuodingas vėžį sukeliantis dioksinas pateko į pašarus Vokietijos paukštynuose ir kiaulių fermose dėl pašarų gamintojos „Harles & Jentzsch" kaltės - ji naudojusi toksines riebiųjų rūgščių atliekas, gautas gaminant biodyzelinį kurą, praneša vietos laikraštis äThe Local".

Pašarų gamintoja „Harles & Jentzsch”, įsikūrusi Šlėzvigo-Holšteino žemėje, paaiškino nežinojusi, kad rūgščių sudėtyje yra nuodingi komponentai, ir pripažino pasielgusi „lengvabūdiškai".

Laikraščio duomenimis, iš viso į šalies rinką pateko nuo 30 iki 150 tūkst. tonų užteršto pašaro. Naujausiais duomenimis, keturiose federalinėse žemėse uždaryta daugiau kaip tūkstantis fermų. Be to, aiškinamasi, ar dioksinu užteršti produktai, tarp jų kiauliena, paukštiena ir kiaušiniai, buvo eksportuoti į Europos Sąjungos šalis.

Kaip praneša „The Local", keletas Vokietijos valdininkų jau paragino taikyti prieš kompaniją sankcijas, be to, jie siūlo sugriežtinti įstatymus, reguliuojančius pašarų saugumą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją