Nacionalinės vertybinių popierių biržos Listingo departamento direktorius Saulius Malinauskas pabrėžia, kad šiuo metu bendrovėms ateiti į biržą yra itin palankus metas - šalis tampa Europos Sąjungos (ES) nare, birža privatizuojama ir tampa didesnės rinkos dalimi, kur įvairūs užsienio investiciniai fondai galės investuoti pagal savo taisykles jau kaip ne į kylančios rinkos bendroves, o į ES bendroves.

"Lietuvoje pakanka bendrovių, kurios būtų įdomios investuotojams ir galėtų ateiti į biržą - ir AB, ir UAB, su kai kuriomis dirbame jau keletą metų", - teigė S.Malinauskas.

Anot jo, tai, pavyzdžiui, "Kauno baldai", "Šilutės baldai", juolab kad jų savininkas SBA koncernas turi patirties biržoje, jo valdomos kitos bendrovės įtrauktos į biržos sąrašus. Įdomi, nors ir nelabai didelė "Malsena", "Plasta", kurios apie 20 proc. akcijų valdo smulkūs investuotojai, įdomios ir nemažos kai kurios statybos, grūdų perdirbimo įmonės, paukštynai, informacinių technologijų kompanijos.

Finansų maklerio įmonės "Finastos" projektų vadovas Algimantas Variakojis tiegė, jog dar "Finasta" atves į biržą keletą bendrovių, su kuriomis dirba keletą metų, jos "turėtų nustebinti rinkos dalyvius".

Anksčiau ir "Suprema" yra teigusi, kad bent vieną bendrovę šiemet atves į biržą.

Tačiau, anot A.Variakojo, pats atėjimas į biržą sėkmės negarantuoja, reikia dirbti su investuotojais, būti skaidriems, skelbti informaciją apie bendrovę.

Šiuo metu biržos elitinių bendrovių Oficialiajame sąraše kotiruojamos 8 bendrovių akcijos, o Einamajame - apie 36.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją