Visi dabar savarankiškai dirbančių įmonių savininkai įsitikinę, kad įmonių valdymas taps efektyvesnis, o tokios veiklos rezultatai pasijus po kelerių metų, rašo "Verslo žinios".

Korporacijos veikla atskirta į logistiką ir krovinių, medienos pramonę, energetiką bei Korporacijos įmonių veiklą.

Buvę pagrindiniai VLPFK akcininkai ir valdybos nariai - Rimandas Stonys, Sigitas Paulauskas, Antanas Bosas ir Martinas Gusiatinas - jau perėmė konkrečių Korporacijos įmonių valdymą.

VLPFK, kuriai toliau vadovauja A.Bosas, liko 10 įmonių. Kaip visiškai atskiras ūkio subjektas veikianti VLPFK neteko ir patariamosios, ir konsultacinės funkcijos, kaip buvo planuota reorganizacijos pradžioje, nes įmonės pačios kuria savo veiklos strategiją.

Pasak A.Boso, korporacija planuoja milijonines investicijas į naujo gyvenamojo-komercinio rajono statybą pietinėje Klaipėdos dalyje. "Gandrališkių" kvartalo statybai planuojamos apie 250 mln. litų investicijos.

"Tai bus miestas mieste, su visomis būtinomis paslaugomis ir parduotuvėmis, didžiule automobilių stovėjimo aikštele po žeme. Aukščiausias pastatas bus 36 aukštų", - vardijo VLPFK vadovas.

Pasak M.Gusiatino, jei per kelerius metus valstybės institucijos įvykdys savo investicinius planus (krantinių rekonstrukcija, kanalo gilinimas, geležinkelio tinklų išplėtimas), į "Klaipėdos Smeltę" bus investuota dar apie 100 mln. litų.

"Dujotekana" yra numačiusi investuoti į požeminių dujų saugyklą - išankstiniais vokiečių skaičiavimais, ji kainuotų apie 100 mln. eurų.

80 mln. litų vertės projektą iki 2005 metų pabaigos įgyvendina ir "Krovinių terminalas",

"Geonafta" investuoja į naujų naftos verslovių paiešką, o "Vakarų medienos grupė" - į įmonių plėtrą, naujų baldų fabrikų statybą bei naujų technologijų diegimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją