Įmones tikrinusi Maisto ir veterinarijos biuro ekspertų misija iš Airijos konstatavo, kad kai kurios įmonės ES reikalavimus įgyvendina lėčiau nei numatyta planuose ir paragino VMVT sugriežtinti ES reikalavimų įgyvendinimo kontrolę įmonėse, rašo "Verslo žinios".

"Keturios mėsos perdirbimo įmones iš vadinamojo "A" sąrašo (jame yra įmonės, kurios jau atitinka ES reikalavimus) perkeltos į "B" sąrašą (įmonės, kurios ES reikalavimus atitiks gegužės 1 dieną), nes tokia buvo ekspertų nuomonė po jų apžiūros", - sakė VMVT direktoriaus pavaduotojas Darius Remeika.

Jis pabrėžė, kad pailgėjo ir įmonių sąrašas, kurioms reikia pereinamojo laikotarpio, nes paaiškėjo jog, anksčiau žadėję įgyvendinti ES reikalavimus iki gegužės 1-oios, to padaryti nespėja.

Pasak D.Remeikos, daugiau priekaištų sulaukta dėl mėsos perdirbimo įmonių, o pieno perdirbimo įmonėms ekspertai pretenzijų neturėjo: pastarosios greičiau įgyvendina ES reikalavimus nei mėsininkai.

Šią savaitę ES sertifikatas turėtų būti įteiktas "Kaišiadorių agrofirmai", kuri jau baigė įmonės rekonstrukciją, pradėtą 2001 metų gegužę.

Lietuvoje šiuo metu yra 129 įmonės, atitinkančios ES reikalavimus (iš jų 58 mėsos, 36 žuvų, 22 pieno perdirbimo), 131 įmonė, kuri reikalavimus įgyvendins iki gegužės 1 dienos (atitinkami 98, 7 ir 7) ir 58 įmonės, kurioms suteiktas pereinamasis laikotarpis (atitinkamai 49, 4 ir 7).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją