Lygiai prieš metus pradėję remontuoti funikulierių jo šeimininkai sako iš apylinkių išvežę kalnus šiukšlių. Aplinka pagaliau buvo sutvarkyta, keltuvas suremontuotas ir jau lapkritį pakvietė pirmuosius keleivius.

Šiemet unikalią transporto priemonę eksploatuojanti įmonė jau žada tvarkyti ir funikulieriaus prieigas – miesto urbanistams parengus detalųjį planą, iš pagrindų tvarkys tarpukariu kauniečių itin mėgtą skverą, apylinkes apsodinti veja, užtverti naują tvorą, pasodinti medžių.

Be to, Kauno gyventojams turėtų atsirasti ir pramogų.

Kol kas „Kauno liftų“ atstovai neišduoda, kokiomis pramogomis linksmins kauniečius ir misto svečius. Tačiau itin netikėtų dalykų čia atsirasti neturėtų, mat tai riboja aplinkos apsaugos skyrius. Tačiau jo specialistai pritaria įmonės iniciatyvai tvarkyti funikulieriaus apylinkės. Pasak aplinkosaugininkų, tai palengvins savivaldybės ir miesto biudžeto naštą.

„Įmonė ne tik nori tvarkyti skverą, bet ir prisideda prie detalaus plano ruošimo, kuris labai brangiai kainuoja. Jeigu įmonė prižiūrės skverą, mums atliks laiko ir pinigų tvarkyti kitur, teigia Kauno miesto aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė.

Nors funikulierius gyvuoja beveik pusmetį, jo darbas vis dar nuostolingas. Per mėnesį „Kauno liftams“ keltuvas uždirba pusketvirto tūkstančio litų. Tuo tarpu vien elektros sunaudoja už tūkstantį litų. Funikulieriaus šeimininkai pagyvėjimo tikisi tik tuo atveju, jeigu „Phare“ fondas skirs lėšas prisikėlimo bažnyčiai užbaigti. Atsiradus tikinčiųjų ir turistų srautui, keltuvas gautų daugiau darbo.

Šaltinis
Kauno radijo ir televizijos žinių tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją