Augantis krovinių iš Baltarusijos srautas šiemet ypač džiugino uostininkus - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija jau kalba apie rekordinę krovą, o baltarusiški kroviniai čia užima anaiptol ne paskutinę vietą.

Per 9 šių metų mėnesius tranzitas sudarė 40,4 proc. bendros krovos, o šiame skaičiuje baltarusiškų krovinių yra 26,8 proc., t. y. apie du trečdalius.

Sigitas Besagirskas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius: "Tenka bendrauti su baltarusių verslininkais ir jie, nors ir ne visas A.Lukašenkos priemones vertina palankiai, savo balsus vis tiek atiduoda už jį, nes nemato kito pretendento, galinčio suvienyti šalį. Po prezidento rinkimų verslas lengviau atsiduso, kad šalyje išlieka stabilumas. Matome, kad A. Lukašenkos režimas liberalėja, verslui mažinama našta, atsiranda daugiau laisvės."

Aloyzas Kuzmarskis, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas: "Mūsų ir Baltarusijos pramonininkų, uosto, geležinkelio atstovų, transporto sektoriaus santykiai yra kuo puikiausi ir dėl jų neturime abejonių, nemanome, kad galėtų pablogėti. O dėl prezidento rinkimų ir A.Lukašenkos pergalės - tai yra Baltarusijos žmonių pasirinkimas, ir mes turime gerbti rinkėjų apsisprendimą."

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją