Planuojama, kad įmonių grupė, kurią sudaro gamybos įmonės AB "Grigiškės", UAB “Baltwood”, AB „Klaipėdos kartonas“ ir OAO „Mena Pak“, 2011 metais pasieks 300 mln. litų (86,9 mln. EUR) pardavimų apyvartą, t.y. 70 mln. Lt (20,3 mln. EUR) arba 30 proc. daugiau nei 2010 m. laukiama apyvarta.

Įmonių grupės pelnas prieš apmokestinimą sieks 12 mln. litų (3,5 mln. EUR) ir bus 4,4 mln. Lt (1, 3 mln. EUR) arba 58 proc. didesnis už laukiamą 2010 metais.

Taip pat planuojama, kad AB „Grigiškės“ pardavimai 2011 metais sieks 145 mln. litų (42 mln. EUR) ir bus 18,5 mln. litų (5,4 mln. EUR) didesni už laukiamus 2010 m. Bendrovė uždirbs 4,8 mln. litų (1,4 mln. EUR) pelno prieš apmokestinimą ir tai bus 3,2 mln. litų (0,9 mln. EUR) daugiau nei tikimasi 2010 metais.

Planuojant 2011 metų veiklą, buvo įvertintos paskutinių metų tendencijos bei ekonomikos atsigavimo užuomazgos. Sekančiais metais didžiausias dėmesys bus skiriamas sanitarinio ir buitinio popieriaus bei kartoninio popieriaus ir pakuotės produkcijos pardavimų vystymui eksporto rinkose.

„Planuodami 2011 m. veiklą, numatome visų grupės verslų augimą, tačiau didžiausias, kaip ir šiais metais, prognozuojamas popieriaus produkcijai“, – teigia AB „Grigiškės“ generalinis direktorius Gintautas Pangonis.

„2011 m. ypač daug vilčių dedame į šiais metais baigiamą statyti biokatilą, kurio statyboms be savų lėšų panaudojome ir Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžetoparamos lėšas. Esame tikri, kad naujasis 17,5 MWh garo katilas leis žymiai sumažinti gamybos kaštus ir bendrovės priklausomybę nuo nuolat brangstančių energijos šaltinių bei išlikti konkurencingais produkcijos tiekėjais“.

2010 m. antrąjį pusmetį ES šalių baldų gamybos bei statybos pramonės sektoriuose pastebimas gana žymus augimas, kuris, tikimasi, turėtų išlikti ir 2011 m. Atsižvelgdama į tai, 2011 m. bendrovė planuoja net iki 80 proc. plaušų plokščių produkcijos parduoti po ekonomikos nuosmukio atsigaunančiose Vakarų ir Centrinės Europos šalių rinkose.

Tos pačios priežastys antrinei bendrovei UAB „Baltwood“ 2011 m. leidžia tikėtis didžiausio pardavimo per visą jos gyvavimo istoriją.

Kaip ir šiemet, 2011 m. AB „Grigiškės“ daug dėmesio skirs sanitarinio ir buitinio popieriaus produkcijos pardavimo plėtrai eksporto rinkose, ypač Lenkijoje.

Sėkmingas dalyvavimas tarptautiniuose prekių tiekimo konkursuose suteikia pasitikėjimo ir leidžia tikėtis tolesnio pardavimo augimo Lenkijoje ir jai artimose šalyse.

Didėjantis vartotojų ir partnerių pasitikėjimas skatina bendrovę aktyviai plėstis ir kurti naujus gaminius: 2010 m. pabaigoje buvo pristatyta nauja Premium segmento produktų GOLD linija, kurią sudaro tualetinis popierius, popieriniai rankšluosčiai, popierinės servetėlės bei nosinaitės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją