Aukso medaliai skirti maisto pramonės - mėsos, žuvies, pieno, duonos, grūdų, alkoholinių gėrimų, alaus, konditerijos ir kitų gaminių grupėse, aprangos ir tekstilės pramonės grupėje, mašinų ir įrengimų pramonės grupėje, statybos ir statybinių medžiagų pramonės grupėje, ekologijos ir aplinkosauginės pramonės grupėje, chemijos pramonės grupėje, farmacijos pramonės grupėje, medienos perdirbimo, baldų ir popieriaus pramonės grupėje, paslaugų grupėje, informacinių technologijų grupėje, aprangos ir tekstilės pramonės grupėje.

Pasak "Lietuvos metų gaminio 2010" komisijos pirmininko, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidento Juozo Magelinsko, šalyje pradedant stabilizuotis ekonomikai, įmonės labai tikisi ir nori kuo greičiau išjudinti vartojimą vidaus rinkoje, nes tik eksportas ir aktyvi rinkų paieška daugeliui leido išsilaikyti sunkmečiu. Įmonės vėl pradeda intensyviau kurti naujus produktus, nes nauja kokybiška produkcija padeda susigrąžinti pirkėją ir išlaikyti atrastas naujas rinkas.

"Būtent šių pramonės įmonių eksportuojama kokybiška produkcija ir padėjo atramos tašką ekonomikai pradėti stiebtis teigiama linkme, todėl didžiuojamės, kad šalies pramonininkai nenuleido rankų, o nauji lietuviški gaminiai tampa esmine ekonomikos atstatymo sąlyga", - sako J. Magelinskas.

Konkurso "Lietuvos metų gaminys" pagrindinis tikslas - didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietos ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip padedant Lietuvos verslo plėtrai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją