"Nesame lankstūs, ir todėl, ypač tokiomis nedarbo sąlygomis, susiduriame su papildomomis problemomis, darbdaviai esant tokiems nelankstiems darbo santykiams tiesiog nedrįsta kurti darbo vietų, ypač kai ekonominė perspektyva dar nėra tokia stabili ir tvirta", - kalbėjo A. Kubilius trečiadienį po Vyriausybės posėdžio.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad pagal Pasaulio banko tyrimus iš dviejų šimtų valstybių Lietuva yra už pirmojo šimtuko ribos. Patys lanksčiausi darbo santykiai yra Danijoje.

Darbo rinkos nelankstumą problema įvardina ir liberalų deleguotas teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Remigijus Šimašius
"Lankstumas nėra savaime vertybė. Jis yra vertybė tiek, kad leidžia žmonėms geriau prisitaikyti prie asmeninio gyvenimo ir verslui sukurti darbo vietų", - akcentavo R. Šimašius.

Ministras apgailestavo, kad dalis krizės laikotarpiui įvestų pasikeitimų, susijusių su leidimu kolektyvinėmis sutartimis nustatyti lankstesnes sąlygas, nuo sausio 1-osios baigia galioti.

"Žinau, kad liberalų frakcijos ir kai kurie kiti Seimo nariai yra užregistravę siūlymus pratęsti tų priemonių galiojimą, bet nežinau, ar Seimui įmanoma tai priimti dar šiemet", - sakė R. Šimašius.

Tuo tarpu trečiadienį Vyriausybė pritarė, kad būtų leista darbuotojų nuoma per laikinojo įdarbinimo įmones. Dėl to dar turės apsispręsti ir Seimas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją