„Lietuvos draudimas” teigia, kad planuoja klientams kompensuoti beveik 1 mln. litų nuostolių. „Ergo Lietuva” prognozuoja, kad situacijai keliuose prastėjant, nuostoliai dar augs iki 600 tūkst. Lt, o patyrusių žalas klientų skaičius sieks 250.

Anot„PZU Lietuvos“, dėl kelias dienas besitęsiančių žiemiškų kritulių draudžiamųjų eismo įvykių skaičius išaugo 50 procentų. Bendrovė sulaukė neįprasto pranešimų srauto dėl avarijų, kurias sukėlė tarpmiestinių autobusų vairuotojai – po savaitgalio tokių pranešimų sulaukė 3 kartus daugiau nei kitomis žiemos dienomis.

„Nevalyti, slidūs keliai, dėl gausiai iškritusio sniego neišvažiuojami kiemai, nepasirinktas saugus greitis – tai buvo pagrindinės šio pusdienio eismo įvykių priežastys. Iki pietų užregistravome 350 eismo įvykių. Nukentėjusiems vairuotojams vidutiniškai bus išmokėta po 2500 Lt“, – pasakojo „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

„Eismo sąlygos sudėtingos visoje Lietuvoje. Daugiausia gauname pranešimų apie susidūrusius automobilius, taip pat užregistravome kelis atvejus, kuomet rajoniniuose keliuose automobiliai nuslydo nuo kelio, jiems padėti jau išvyko mūsų techninė pagalba“, – teigia „Ergo Lietuva“ Žalų administravimo skyriaus vadovas Nerijus Giedraitis.

Jis atkreipia dėmesį, kad tokiomis eismo sąlygomis per daug atsargumo nebus: svarbu ne tik neskubėti, bet ir įvertinti, kad automobilio stabdymo kelias gali būti neįprastai ilgas, reikėtų laikytis didesnio atstumo nuo kito automobilio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją