Anot asociacijos, taip tikimasi pritraukti daugiau klientų, o augant apgyvendinimo paslaugas teikiančių įmonių užimtumui būtų atstatomas darbo užmokesčio fondas, kuriamos naujos darbo vietos.

„Sumažinus PVM ir rinkai diktuojant sąlygas, viešbučiai tiesiog bus priversti mažinti kainas iki 10 proc.“, – teigiama LVRA valdybos narių priimtame pareiškime.

„Sumažinus PVM apgyvendinimo paslaugoms, kainos turėtų mažėti adekvačiai. Skaičiuojame, kad mūsų viešbutyje dviviečio kambario kaina turėtų mažėti iki 15 proc. – nuo 240 litų iki maždaug 200 litų“, – teigia „Alangos“ viešbučio vadovas Ričiardas Navickas.

„Seimui priėmus PVM įstatymo pataisą, atsiranda viltis, kad viešbučiai nebeužsidarinės ir jų darbuotojai pagaliau galės jaustis stabiliau. Jei ši pataisa įsigalios, mūsų kainų politika taps lankstesnė, atsiras galimybės mažinti kainas derantis su turizmo agentūromis ar dėl konferencijų rengimo. Sumažinus kainą, galime tikėtis didesnio svečių srauto, o tai leis atgal į darbą priimti darbuotojus ir pagerinti aptarnavimą“, – sako viešbučio „Gamanta“ savininkas Alvydas Meškys.

„Siekdami skatinti atvykstamąjį turizmą, įsipareigojame sumažinti apgyvendinimo kainas bei padidinti darbuotojų skaičių nuo 10 iki 15 proc.“, – sakoma UAB „Žaliasis tiltas“, valdančios viešbučius „Congress“ ir „Ambassador“, pranešime.

Tuo tarpu LTV Naujienų tarnybos žurnalistų apklausti viešbučių vadovai teigė, kad
arba kainų nemažins, arba negali pasakyti, kiek kainos mažės.

Kad pataisa įsigaliotų, ją turi pasirašyti prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji teigė svarstanti tokią galimybę, norėdama padaryti eksperimentą – bus įvykdyti viešbučių pažadai ar ne.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją